Detailhandel en groothandel

BP oliemaatschappij

BP (British Petroleum) is een oliemaatschappij met het hoofdkantoor in Londen. BP wil de wereld helpen met het bereiken de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs door het hanteren van een “net-zero” aanpak. Om zo een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het leven van de wereldbevolking.
Met ongeveer 350 tankstations in Nederland en 1.200 in het Verenigd Koninkrijk is BP één van de grotere spelers op de brandstoffenmarkt.

Vraagstuk

Om hun eigen energievraag te verlagen zonder comfort te hoeven inleveren was BP op zoek naar oplossingen voor hun eigen tankstations.

Oplossing

In diverse tankstations over de hele wereld heeft Techcomlight inmiddels Solatube daglichtsystemen geleverd voor zowel sanitaire ruimtes, winkels als opslagruimtes.

The Fragrance & Beauty Company

The Fragrance & Beauty Company BV is een bedrijf gespecialiseerd in high-end beauty producten, zoals parfum, huidverzorging, haarverzorging en cosmetica, met meer dan 30 jaar ervaring!

Vraagstuk

Door de groei van The Fragrance & Beauty Company BV heeft het bedrijf extra kantoorruimte gekocht. Het nieuwe bijgebouw diende wel gerenoveerd worden. Het pand is rondom voorzien van geïsoleerd en geblindeerd glas om warmte tegen te gaan. Daarnaast wilde het bedrijf zo min mogelijk lampen gebruiken, omdat lampen zorgen voor temperatuursverhoging op de werkplek.

Oplossing

De Warehouse Manager Quint Sanders heeft gekozen voor het duurzame Solatube daglichtsysteem. Het daglicht zorgt voor extra licht en gaat door de goede isolatie temperatuurverschillen tegen. Bovendien verhoogt daglicht het concentratievermogen van de werknemers. De Solatubes bij The Fragrance & Beauty Company BV zijn uitgerust met TechLED. Wanneer het daglicht minder is, vult TechLED automatisch aan met energiezuinige LED-verlichting.

Klant aan het woord

Iedere werkplek is voorzien van daglicht. Ik stond er sceptisch tegenover, maar het kantoorpersoneel ervaart het als prachtig licht wat natuurlijk aanvoelt en prettig werkt. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. De TechLED schijnt ook perfect automatisch bij.

Baksteenfabrikant Daas

Baksteenfabrikant Daas biedt architecten een bron van inspiratie. Met het uitgebreide assortiment bakstenen is elke creatieve oplossing mogelijk. Door continue te luisteren naar vragen vanuit de markt, worden de gesignaleerde behoeftes vertaald naar nieuwe producten. Om het assortiment overzichtelijk aan de klanten te tonen, is het pand van Daas uitgebreid met een showroom.

Vraagstuk

Het bedrijf is koploper in kwalitatief duurzaam bouwen, daarom waren duurzame producten een vereiste in het nieuwe pand. Om de natuurlijke kleuren van de bakstenen goed tot zijn recht te laten komen is veelvuldig gebruik gemaakt van daglicht. De architect Kees Marcelis heeft de showroom uitgerust met vier grote raampartijen. Voor de ramen in het midden van het pand liggen twee vijvers. Het spiegelende water weerkaatst het daglicht naar binnen. Door de reflectie op het plafond geeft dit een mooi effect. Het buitenlicht via de raampartijen was echter niet voldoende om de lange wanden met bakstenen te belichten middels natuurlijk daglicht.

Oplossing

Aan beide zijdes van de uitbouw zijn 18 Solatubes inclusief verlichtingsarmaturen ingebouwd. Het grote voordeel hiervan is dat het Solatube® daglichtsysteem geen warmte binnen laat. Bovendien zijn de keuken en toiletten voorzien van Solatubes. Op deze manier hoeft overdag nooit de verlichting aan, dit geeft een enorme besparing. Zes Solatubes zijn uitgebreid met daglichtdimmers. Hiermee kan bij onder meer een presentatie de hoeveelheid daglicht naar wens geregeld worden.

Klant aan het woord

De kleurechtheid van de stenen komen goed tot zijn recht met al het daglicht. Na vieren hebben wij geen afspraken meer in de showroom, omdat het daglicht dan minder wordt. Daarnaast voelt de omgeving heel prettig aan.”

BMW Motor Houtrust

In januari 2013 is BMW Motor Houtrust verhuisd en beschikt nu over een nieuw, fris, transparant en efficiënt pand met een ruime werkplaats die volledig zichtbaar is voor klanten, door het gebruik van veel glas.
Bij de bouw van het pand is de architect van de “Trias Energetica” uitgegaan. Dit is een driestappenplan om een energiezuinig ontwerp te maken. Hierbij staan een goede isolatie, een juiste licht inval en efficiëntie centraal. 

Vraagstuk

Kleuren komen binnen anders uit dan buiten in het daglicht. Om dit verschil zo klein mogelijk te houden, wilde de eigenaar het daglicht naar binnen halen. Belangrijk was dat dit op de meest milieuvriendelijke wijze zou gebeuren. Dit gebeurde onder het motto “dat wat je niet gebruikt hoef je niet te besparen”. 

Oplossing

Naast de glaswanden (waarvan 1 met zonwerend glas) werden er ook 9 Solatubes® geplaatst. Op deze wijze worden er ‘plekjes’ in de showroom gecreëerd waarbij de lichtinval het meest natuurlijk is. 

Klant aan het woord

Wij hebben juist voor Solatube®gekozen, omdat het licht dat de tube opbrengt zorgt voor een betere kleurweergave. Dat is vooral in deze branche erg belangrijk. Om die reden zit er ook zonwerend glas aan de zuidkant en normaal glas aan de noordkant van het gebouw.”

Stater Bros. supermarkt

Stater Bros. Markets, Inc. gebruikt daglicht om een ​​innovatieve, energiezuinige winkelomgeving te creëren in hun nieuwe supermarkt in Chino Hills (Verenigde Staten). Het gebruik van daglicht dient niet alleen de behoefte aan elektrische verlichting overdag volledig weg te nemen, maar verbetert ook het uiterlijk van de producten die worden verkocht. Het creëert een meer natuurlijke en plezierige omgeving voor zowel de klanten als het personeel.

Vraagstuk

Het vraagstuk dat bij Solatube werd neergelegd luidde als volgt: We willen aanzienlijke jaarlijkse energie- en bedrijfskostenbesparingen, terwijl  een winkelomgeving van betere kwaliteit wordt gecreëerd door daglicht effectief toe te passen.

Oplossing

De Solatube daglichtsystemen worden gebruikt om de volledige verkoopvloer van 43.235m2 (inclusief producten, apotheken en kassa's) met daglicht te verlichten. Het weldadige daglicht van de Solatube daglichtsystemen benadrukt de natuurlijke schoonheid van de producten en kruidenierswaren die in de winkel verkrijgbaar zijn. De Solatube daglichtsystemen zijn op een bewuste, kunstzinnige manier geplaatst om accentverlichting te bieden voor belangrijke architecturale details en tevens om de zijkanten van de winkel te verlichten.

Customer comments

Het meeste gewaardeerde aspect van de geplaatste Solatube is dat de verwachte energiebesparingen onze jaarlijkse energiekosten voor verlichting met bijna de helft zullen verlagen. Naast het besparen van energie, houden de Solatubes de winkel verlicht in het geval van stroomuitval, wat een echt pluspunt is.

Byerly's supermarkt

Byerly's is een luxe supermarktketen met locaties in de Twin Cities (Verenigde Staten) en omliggende gebieden. Ze zijn eigendom van Lund Food Holdings, Inc.

Vraagstuk

Toen het bedrijf besloot om een ​​nieuwe winkel te openen op France Avenue in Edina, vroeg CEO Tres Lund het team van architecten om duurzaamheid in het ontwerp op te nemen, inclusief daglichttoetreding. Hoewel hij geen fan was van traditionele dakramen, was hij geïntrigeerd door andere daglichttechnologieën zoals de Solatube daglichtsystemen.

Oplossing

Het projectteam wist dat hun klant meer natuurlijk licht wilde, en tegelijkertijd dat het verspreid werd over grote delen van de winkel. Byerly wilde ook dat het gemakkelijk kon worden geïntegreerd met elektrische verlichting. Hoewel de klant bekend was met de Ø 53 cm Solatube daglichtbuis, waren ze zeer verheugd om te horen dat er een nog grotere diameter bestond, namelijk de Solatube Ø 74 cm.

 "Ik ben aangenaam verrast om te zien dat de Solatube Ø 74 cm ontzettend veel daglicht binnenbrengt en tegelijkertijd effectief is in het gelijkmatig verspreiden van licht door de ruimte.", aldus Jason Stiefel, projectarchitect bij Shea Design en tevens een van de belangrijkste teamleden. Jason vervolgt: "We voorzien op deze manier het natuurlijke licht door het hele interieur, terwijl we verblinding en zonnewarmte minimaliseren."

Oplossing

Het project is voorzien van 37 Solatubes van Ø 74 cm geïntegreerd met ledverlichting voor gebruik 's nachts. De Solatubes Ø 74 cm en de ledverlichting zijn aan elkaar gekoppeld voor maximale besparing op de verlichtingskosten op lange termijn.

 “We zijn erg blij met de beslissing om Solatube op te nemen in ons project en zijn behoorlijk onder de indruk van hoe ze ons hebben geholpen met een efficiënt verlichtingsontwerp voor de hele winkel,” zegt Mike Edgett, senior projectmanager van Lund Food Holdings, Inc.” Mike vervolgt: “We kijken ook uit naar meer projecten waar we deze look en feel kunnen dupliceren.”

De Solatubes boden nog een voordeel die de bouwvakkers niet hadden verwacht. "We konden de behoefte aan tijdelijke bouwverlichting  tijdens de bouwfasen van het project bijna elimineren," zegt Mike. “De toevoeging van de Solatube systemen zorgde voor voldoende verlichting voor onze bouwploegen tijdens het werk aan de binnenafwerking.” 

The store really does look great and your product is working well, I like the look and functionality in the retail environment.

Pon Dealer

Pon dealer, importeur van onder andere Volkswagen, Audi en Porsche, is een toonaangevend bedrijf in Nederland. Met meer dan 10.000 medewerkers wil het familiebedrijf de beste service bieden aan haar (potentiële) klanten.

Vraagstuk

Pons holding wilde het stroomverbruik verminderen en zocht naar een milieuvriendelijke verlichting. Elektrisch licht blijkt vaak overbodig bij gebruik van meer daglicht, daarom is gekozen om 81 Solatube daglichtsystemen in te bouwen.

Oplossing

In de werkplaats en de showroom is de Solatube met een diameter van Ø 53 cm toegepast, omdat dit type geheel vrij kan hangen in de open ruimte. Voor de ruimtes met een systeemplafond had de Ø 35 cm de voorkeur. De systeemplaten zijn eenvoudig aan de ronde lichtbronnen aan te passen, die daarmee ook geschikt zijn voor de kantoren en het bedrijfsrestaurant.

We zijn er zeer tevreden met de daglichtsystemen. Naast de ‘groene’ verlichting en de financiële voordelen geeft het prettige daglicht ook een natuurgetrouwe weergave van kleuren. Dat is vooral van belang in de showroom.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.