Logistiek

Van Reenen - Transport, warenhuis en verhuizingen

Van Reenen Transport heeft in 2018 een energieneutraal distributiecentrum met werkplaats gebouwd. Dit nieuwe pand behoord tot de duurzaamste distributiecentra in Europa.

Vraagstuk

Het distributiecentrum krijgt het keurmerk BREEAM Outstanding. Een van de criteria hiervan is de gelijkmatigheid van daglicht. Daglichttoetreding vanuit de aanwezige ramen bleek niet voldoende. Daglichtprofessional Techcomlight is gevraagd om een oplossing te bedenken en een daglichtberekening te maken.

Oplossing

In totaal worden er in het distributiecentrum 16 Solatubes geïnstalleerd met een diameter van Ø 53 cm. Vanwege het aanwezige systeemplafond in het pand is gekozen voor de kantoorvariant van type Ø 53 cm, waarvan de plafondplaat van de daglichtbuis perfect in het plafond past.

Klant aan het woord

Naast de opgeleverde energiebesparing door het toepassen van daglicht, is het daglicht ook nog eens plezierig om onder te werken.

Van Duuren Districenters

Van Duuren Districenters is een Pan-Europese logistieke dienstverlener. De onderneming beschikt over een groot netwerk in 39 landen. Ook heeft Van Duuren een eigen warehouse in Vianen, dat zowel voor korte (minder dan 48 uur) als lange opslag wordt gebruikt.

Vraagstuk

De verlichting was verouderd in de drie loodsen die door Van Duuren worden gebruikt. Dit zorgde voor hoge energiekosten. Bovendien was de werkomgeving niet optimaal. Na het vernieuwen van de kunstverlichting waren de energiekosten verminderd, maar bleef de werkomgeving voor verbetering vatbaar.

Oplossing

In de loodsen, die gezamenlijk 7000 m2 bestrijken, zijn 39 Solatube daglichtsystemen geplaatst. Deze dragen bij aan een constante lichttoevoer op de centrale werkvloeren. Voor een optimale energiebesparing wordt gebruikt gemaakt van de combinatie met licht- en bewegingssensoren.

Klant aan het woord

Met het daglicht via de Solatubes is het nu een stuk prettiger in de loods. Je merkt de natuurlijke wisselingen van daglicht. Zelfs als de lampen op een donkere dag aanstaan, ervaart het personeel dat het aangenamer werken is.

Van den Haak TransMission

Transportbedrijf Van den Haak maakt onderdeel uit van TransMission, een samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in Nederland en België. Het warehouse van het transportbedrijf is gevestigd in Geldermalsen.

Vraagstuk

Bij dit project werd gezocht naar een energiezuinige manier om het pand van licht te voorzien. Hierbij viel de eerste keus op lichtstraten. Om de warmtetoetreding in de ruimte te verlagen werden de lichtstraten voorzien van een coating. Door het gebruik van de lichtstraten met coating was de lichtsterkte op sommige plaatsen niet voldoende.

Oplossing

Tussen de lichtstraten in en boven het laad- en losdepot werden 14 Solatubes Ø 53 cm (magazijnvariant voor open plafond) toegepast, aanvullend op de lichtstraten. Vanwege de hoogte van het plafond is gekozen voor de Prismatic plafondplaat. Deze afwerking van het daglichtbuis brengt het daglicht naar de werkvloer toe.

Klant aan het woord

Door de aanvulling van de Solatubes hebben wij ons doel wat betreft energiebesparing bereikt en hebben wij geen last van warmtetoetreding.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.
Newsletter

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.