Installatie vragen

 • Wat als u niemand weet die de Solatube kan installeren?

  Techcomlight, de distribiteur van Solatube, heeft ervaren installateurs in dienst. Deze installateurs kunnen uw Solatube zonder moeite inbouwen. Bovendien profiteert u van garantie op de installatie wanneer Techcomlight de installatie heeft uitgevoerd.

 • Kan het Solatube daglichtsysteem bochten maken?

  Ja, hiervoor zijn voor de diameter Ø 25 cm, Ø 35 cm en Ø 53 cm instelbare 0-90 graden bochten verkrijgbaar.

 • Kan de buis van de Solatube ook horizontaal gemonteerd worden?

  Ja, de buis van de Solatube kan zowel horizontaal als verticaal toegepast worden. Met wat technische aanpassingen kan de Solatube buis ook gebruikt worden door de grond en water.

 • Kan Solatube door ieder dak geplaatst worden?

  De Solatube kan nagenoeg in alle daken ingebouwd worden. Door plat en hellend dak, maar ook door rieten kappen, golfplaten daken, sandwichpanelen, dakpannen, sheddaken, zink, leien en meer. Niet alleen daken behoren overigens tot de mogelijkheden. Met een aantal aanpassingen is montage door gevel en door de grond (voor ondergrondse ruimtes) ook mogelijk.

 • Hoelang duurt de installatie van een Solatube?

  Een ervaren installateur zal  met een standaard set ongeveer 2 a 3 uur bezig zijn. In andere gevallen (zoals verlengingen en accessoires) zal dit ongeveer 4 uur duren. Houdt bij een betonboring rekening met een uur extra. Doordat bij betonboring water wordt gebruikt bestaat in het begin de kans op tijdelijke condensvorming.

 • Kan de Solatube ook in vochtige ruimtes geïnstalleerd worden?

  Dankzij de goede isolatiewaarden en afdichting van het systeem is het mogelijk om de Solatube ook in vochtige ruimtes te installeren. Door de vocht afvoerende “traanoogjes” bij de koepel blijft eventuele condens niet in het systeem hangen. Als het gaat om een vochtige ruimte adviseren wij een Classic Vusion of Classic Optiview plafondplaat. De plafondplaten TierDrop en VividShade zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes. Tevens dient in de ruimte wel correcte ventilatie aanwezig te zijn.

 • Kan de Solatube ook in vochtige ruimtes geïnstalleerd worden?

  Dankzij de goede isolatiewaarden en afdichting van het systeem is het mogelijk om de Solatube ook in vochtige ruimtes te installeren. Door de vocht afvoerende “traanoogjes” bij de koepel blijft eventuele condens niet in het systeem hangen. Als het gaat om een vochtige ruimte adviseren wij een Classic Vusion of Classic Optiview plafondplaat. De plafondplaten TierDrop en VividShade zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes. Tevens dient in de ruimte correcte ventilatie aanwezig te zijn. 

 • Kan de Solatube geïnstalleerd worden direct op de constructie in plaats van op de isolatie?

  Ja, in dit geval kiest u de prefab geïsoleerde dakdoorvoer.

 • Kan doorgang/opening in de dampwerkende laag hersteld worden tijdens de installatie?

  Ja, in dit geval kiest u de prefab geïsoleerde dakdoorvoer.

 • Kan de Solatube geïnstalleerd worden in koel- en vriesruimten?

  Ja, de IceTube is speciaal ontwikkeld voor omstandigheden waarbij er grote temperatuurverschillen tussen binnen (-30 °C) en buiten (+30 °C) zijn. Dit betekent dat daglicht toegepast kan worden in bijvoorbeeld koel- en vrieshuizen, skihallen en schaatsbanen.

 • Kan de Solatube ook toegepast worden in monumenten?

  Ja, Solatube kan en mag vaak worden toegepast in monumenten. De Solatube Ø 25 cm is hier zelfs zeer geschikt voor vanwege zijn kleine diameter. De Solatube Ø 35 cm heeft zelfs een “vlakke koepel” beschikbaar.  Bovendien zijn er weinig tot geen constructieve aanpassingen noodzakelijk om een Solatube te installeren.

 • Waarom zijn de diameters van de isolatiemat en het luchtdichtmanchet kleiner dan de diameter van de Solatube buis?

  Het materiaal van de isolatiemat  en het luchtdichtmanchet is rekbaar en sluit hierdoor naadloos aan op de buis. De isolatiemat en het luchtdichtmanchet gaan condens tegen en zorgen voor een luchtdichte afsluiting rondom de buis.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.